Blefaroplastika

Što je blefaroplastika?

Blefaroplastika ili ono što je poznato i kao podizanje kapaka ili operacija kapaka, kozmetički je postupak lica koji postaje sve popularniji.

Operacija kapaka, ili blefaroplastika, kirurški je postupak za poboljšanje izgleda kapaka. Kirurgija se može izvesti na gornjoj i donjoj vjeđi, ili oboje. Bez obzira želite li poboljšati svoj izgled ili ste suočeni  s funkcionalnim problemima s kapcima, operacijom kapaka možemo uspješno transformirati oblik oka kako bi poboljšali njegovu estetiku i funkcionalnost.Blefaroplastika je sve češći kozmetički postupak lica koji postaje sve popularniji. Postupkom blefaroplastike uklanjamo vrećice i natečenost pod očima, i ispravljamo kapke koje se opuštaju. Operacijom kapaka možemo ispraviti;     

lošu ili progibanu kožu koja stvara nabore ili narušava prirodnu konturu gornjeg kapka,višak masnih naslaga koji se pojavljuju kao natečenost u kapcima, „vrećice“ pod očima,prekomjerna koža i fine bore donjeg kapka.

Tko je kandidat za operaciju očnih kapaka?

-osobe sa 35 godina starosti ili starije
– osobe koja imaju realistična očekivanja
– ukupno dobrog zdravlja
– mentalno stabilne osobe

Mjere povećanog opreza vrijede kod osoba sa ovim stanjima;

     dijabetes
     glaukom
     retinalna odvajanja
     suhoća očiju
     stanja štitnjače
     kardiovaskularnih bolesti
     visoki krvni tlak
     poremećaji cirkulacije

 

Rizici blefaroplastike

Pacijenti mogu primijetiti privremenu zamućenost vida ili dvoslike. Oticanje kapaka, krvarenje i infekcije također su rizici ovog postupka. Vrlo rijedak rizik ovog postupka, je sljepoća ili poteškoće kod zatvaranja očiju.

Razdoblje oporavka

Većina pacijenata može raditi za 7-10 dana i ponovo čitati za 2-3 dana. Ako nosite kontaktne leće, preporučljivo je da pričekate dva ili više tjedana da ih opet nose. Naporna aktivnost može se javiti za oko tri tjedna, dok se kompletno modrice i oteklina sklanjaju nekoliko tjedana kasnije.

Blefaroplastika obično traje nekoliko godina i može čak i ostaviti stalne rezultate.

Copyright © 2015 Pixel Theme Studio. All rights reserved.