Rinoplastika

Rinoplastika ili operacija nosa

Rinoplastika je odgovor ukoliko osjećate nelagodu zbog veličine ili oblika vašeg nosa.

Kao središnja karakteristika lica, nos igra važnu ulogu u vašem cjelokupnom izgledu.

Rinoplastika, operacija preoblikovanja nosa, jedna je od najčešćih postupaka estetske kirurgije.

Postoje dvije glavne vrste rinoplastike:

     Otvorena rinoplastika – kada kirurg čini male rezove u podnožju nosa
     Zatvorena rinoplastika  – kada kirurg izvodi operaciju s unutrašnje strane nosa

Ovisno o željenim promjenama, vrsta operacije će varirati.

Cilj postupka rinoplastike je pomoći pacijentima da postignu prirodni izgled nosa koji se besprijekorno uklapa na njihovo lice.

Naši kirurzi kombiniraju dugogodišnje iskustvo s predanošću pružanja osobne pažnje i prilagođene njege. Nakon pregleda, naši će Vam kirurzi pomoći da odlučite o planu liječenja koji će vam donijeti izgled koji želite.

Što se događa tijekom postupka rinoplastike?

Rinoplastika se obično izvodi kao ambulantni postupak, pod općom anestezijom ili lokalnom anestezijom sa sedacijom. Urezivanje se vrši na unutarnjoj strani nosa ili na tkivu koje odvaja nosnice. Zatim, prema vašim ciljevima, kost ili hrskavica će se ukloniti kako bi se smanjila veličina nosa ili kako bi se nos preoblikovao.

Učvršćivanje septuma s rinoplastikom

Odstupanje septuma događa kada je nazalni septum koji dijeli vaše nosnice krivi ili izvan središta. To može rezultirati;

     Teškoćama u disanju
     Glasnim disanjem
     Hrkanjem
     Apnejom za vrijeme spavanja…itd

 

Oporavak nakon rinoplastike

Većina ljudi treba jedan do dva tjedna da se oporavi od rinoplastike. Dobit ćete konkretne upute za praćenje tijekom oporavka, uključujući kako se brinuti za kirurško mjesto, lijekove za pomoć u liječenju i smanjenje mogućih infekcija. Uobičajen je podljev oko očiju i obraza u trajanju od jedan do tri tjedna. Vaš liječnik pratit će Vaš oporavak te sukladno tome odlučiti kada je vrijeme za povratak normalnim aktivnostima, kao što su posao, redovito vježbanje…itd.
Može potrajati i cijelu godinu prije nego što se ostvare potpuni rezultati operacije nosa.

 

Tko je kandidat za rinoplastiku?

Mnogi su pojedinci kandidati za rinoplastiku. Najbolji kandidati imaju realna očekivanja o tome što operacija može postići. Rinoplastika može promijeniti oblik, veličinu i ukupni izgled nosa. Rezultati mogu biti u rasponu od drastičnih do manjih i stvoriti više estetski ugodan izgled.

Osim toga, rinoplastika može poboljšati disanje kod onih bolesnika s problemima disanja koji se odnose na unutarnju strukturu nosa.

 

Rizici i ishodi rinoplastike

Svaka vrsta operacije ima rizike. Možete spriječiti komplikacije ako pažljivo pratite sve upute prije i poslije operacije. Naši plastični kirurzi pregledat će sve potencijalne rizike i nuspojave s vama.

Tehnike korištene za rinoplastiku minimiziraju rizik od „scarringa“. Bilo koji ožiljak iz zatvorene rinoplastike bit će skriven unutar nosa. Ožiljci iz otvorene rinoplastike bit će mali i teško će se vidjeti.

Copyright © 2015 Pixel Theme Studio. All rights reserved.